Hétfő, 2020-08-10, 5:43 AM
A játék telepítése és kezdő lépésekTelepítés

 A windowshoz sok magyarázatot nem fűzök, mert felesleges szerintem. Az alábbi linket letöltöd és telepíted.

RegnumOnlineInstall.exe

 

Linuxosoknak sem hiszem, hogy kellene magyarázni a telepítést. Viszont az Ubuntun nagyon sok kezdő linuxos van, akik előtte windows-t használtak. Nekik írom az alábbit.

Töltsük le 32 bites rendszer esetén a következő állományt:

RegnumOnlineInstall_32

vagy 64 bites rendszer esetén pedig:

RegnumOnlineInstall_64

A letöltött állományra kattintsunk jobb egérgombbal és válasszuk a Tulajdonságok menüpontot és a Jogosultságok fülön jelöljük be a következőt: Fájl végrehajtásának engedélyezése programként.

Zárjuk be az ablakot és kattintsunk az állományra duplán bal egérgombbal és kövessük a telepítő utasításait.
Sikeres telepítést követően elindíthatjuk a telepítés végén felajánlott lehetőségnél vagy pedig - amennyiben kértük az indítóikon létrehozását - a munkaasztalon található Regnum Online feliratú ikonnal is elindíthatjuk valamint az Alkalmazások -> Regnum Online -> Regnum Online menüpontról.
 

Használat

A játék használatához létre kell hoznunk egy saját felhasználót, amelyet az itt található űrlap kitöltésével egyszerűen elvégezhetünk.

Belépéskor választhatunk 3 különálló "világ" közül, amelyben szerepelni szeretnénk, valamint a saját hősünk tulajdonságait teljesen személyre szabhatjuk (külső-belső tulajdonságok). Itt megjegyezném, hogy magyarok eddigi tapasztalataim szerint, főleg a (horus szerveren) Syrtis és az Alsius világon vannak. Én és még sok társam a Syrtis világát erősítjük. A döntés a tied, hogy melyik oldalt választod. Szerintem azért a kezdeti lépéseknél jól jön a segítség, ezért regisztráltam a Syrtisre én is.

Három karaktered lehet, de egyszerre csak egy lehet játékban. Mindegyik karaktered csak a választott világban élhet, fejlődhet.

Kalandjaink során számos élőlénnyel fogunk találkozni, melyek között gépi és hozzánk hasonlóan ember irányította szereplők egyaránt előfordulnak.

A kommunikáció kulcsfontosságú, hogy megismerjük a körülöttünk zajló eseményeket, vagy csak egyszerűen vásárolni szeretnénk újabb, erősebb fegyvereket és egyéb felszereléseket. A "Regnum Online játékról" cikkben a chatek lehetőségeit leírtam.

Ha gondunk van, nem értjük a feladatot, vagy csak valamilyen segítségre van szükségünk, akkor egy élő ember irányította szereplőhöz forduljunk segítségért. Itt általában a magyar szereplőket is ki lehet szűrni, de pl . nekem lengyel srác is segített, igaz angolul beszéltünk. Aki az angolt egyáltalán nem érti, annak magyar segítség kell, aki akár meg is mutathatja az utat céljaink elérése felé, vagy akár csatlakozhatunk is hozzá.

A chatben felvehetünk barátokat, akkor látni fogjuk a továbbiakban, ha a játékos éppen online, így segítséget kérhetünk tőle más alkalommal is, vagy csak beszélgethetünk.
A Chat-et, az ENTER billentyűvel vehetjük igénybe, a begépelt üzeneteink pedig a fejünk felett valamint a Chat ablakában is megjelennek, mások számára jól láthatóan.

A játékban a saját hősünk fejlesztése a cél, az egyre nehezedő küldetések elvégzése mellett.

A játékból való kijelentkezéskor az aktuális helyzetünk automatikusan mentésre kerül, így ha ismét játszanánk, ott lépünk vissza a játékba, ahol abbahagytuk. Mivel valósidejű játékról van szó, ezért a napszak nélkülünk is folyamatosan változik, így lehetséges, hogy a nap magasan áll a játékban, amikor kilépünk, azonban visszalépésünkkor már sötét éjszaka van.